Tiukkaan napitettu uskon kaapu

Tänään meillä oli ns. Kansanlaulukirkko. Se on yksi parhaista erilaisista messuista joita tiedän. Taannoinen Riemumessu oli myös hieno, mutta kansanlaulukirkko puhuttelee minua sittenkin syvällisemmin. Kiitos pelimannisoittajille ja seurakuntalaisille, jotka runsaasti olivat noudattaneet kutsua. Ja kiitos kuuluu myös sanoittajalle Anna-Mari Kaskiselle.

Saarnassa sivusin ajankohtaista aihetta kirkosta eroamista ja synodaalikokouksen puheenvuoroa. Tulen näitä molempia luultavasti käsittelemään ensi perjantaina kirkkoherrojen kokouksen viikkomessun saarnassa. Esteenä kirkkoon kuulumisella on liian opillisen uskon kaapuun napitettu pyhä. Tekstinä siis kuningas, joka järesti pojalleen hääjuhlan, mutta kutsutut eivät tulleet. Lopulta haettiin keit vain saatiin. Sarna luettavissa täällä.

22.10.2010 vietettiin täällä arkkihiippakunnan kirkkoherrojen kokouksen päätteeksi jumalanpalvelus. Minä saarnasin. Se löytyy yllä olevan saarnan jälkeen, siis samasta osoitteesta, kunhan vierittää tekstiä alaspäin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s